Friday, March 21, 2014

Little surprises / Pieniä yllätyksiäYou must know the feeling you get after encountering the little surprises in life. Surprise breakfasts, polite smile from the stranger, a bouguet of flowers from your love just to surprise you, gifts in your bed on Bajram (Islamic fest that is equivalent to the Christmas, except that it's twice a year) and on birthday and the news about a new baby. Let's not forget that surprising joy that comes after getting the letter of acceptance either to the school or your dream job, when you notice that you are still alive after a gym session, when noticing the first catkins on spring, when your friend sends you a real letter decorated with stickers and glitter, you get a foot massage without even asking for it or the waiter has decorated your coffee with a new pattern. Oh I love it!

Tiedättehän sen tunteen, kun elämä yllättää pienillä ihanilla yllätyksillä? Yllätysaamiaisella, vastaantulijan kohteliaalla hymyllä, rakkaan antamalla kukkakimpulla ihan vaan yllättämisen ilosta, lahjapaketeilla jalkopäädyssä Bajramina (Islamilainen "Joulu", jota vietetään 2 x vuodessa) ja syntymäpäivinä ja sukulaisen vauvauutisilla. Ei myöskään unohdeta sitä yllätyksen tuomaa iloa, joka tupsahtaa kun postiluukusta napsahtaa hyväksymispäätös kouluun tai haluamaasi unelmaduuniin, kun huomaat olevasi vielä hengissä salipäivän jälkeen, havaitessasi ensimmäiset pajunkissat keväällä, kun ystävä laittaa sitä ihan-aitoa etanapostia tarroineen päivineen, saat jalkahieronnan pyytämättä tai erikoiskahviin on loihdittu uusi piristävä koristekuvio. Ah sanon minä!


I have been a very lucky girl to encounter with so many surprises lately! I found so nice and unique pieces from the flea market! One was a frame for a valentine's card and another a real leather purse. I heard also really good news from my friend and her plans to found her own business- that really made my day! In addition to all this I have something to tell you guys. I got my Master's Thesis position from the project that couldn't be more exciting! ... and I also got a job from the University of Eastern Finland! Good news do not end here. I spent my 23rd birthday with my family at my parents house in Mikkeli. As a b-day present they gave me a clock, new iPhone case, a gift card to a massage therapist, new jeans from Diesel and sisters made me really nice breakfast! We ate the cake and a nice dinner a the restaurant and I got a rose from the stranger. The best news arrived later and I can't wait for another second for it to happen!

Onneksi meikäläisen kohdalle on viime päivinä tullut paljon enemmän hyviä ja erittäin tervetulleita yllätyksiä! Löysin mm. kirpparireissulla ihan mahtavia löytöjä- kehyksen rakkaaseen ystävänpäiväkorttiin ja aidon nahkaisen pikkulaukun. Kuulin myös ystävältäni ihania ja tervetulleita uutisia oman toiminimen perustamisesta- se vasta saikin hyvälle tuulelle! Ja... Voi Jumpe! Sain mm. virallisesti aivan mahtavan gradupaikan maailman mielenkiintoisimmasta projektista ja työpaikan Itä-Suomen Yliopistolta. Kaiken tämän lisäksi vietin ihan miellettömän mukavat 23- vuotis syntymäpäiväjuhlat kotikotona Mikkelissä perheen kanssa. Lahjaksi sain mm. kaksi hierontalahjakorttia, Dieselin astetta paremmat farkut, maailman ihanimman seinäkellon ja kuoret puhelimeen sekä tytöiltä ihanan ylläriaamiaisen! Tämän lisäksi oli kakkukahvit illallisen päätteeksi kahtena päivänä ja sain ruunun tuntemattomalta. Paras uutinen tuli  onneksi vielä myöhemmin, ja sitä en malttaisi odottaa juuri nyt enää sekuntiakaan!

And what was the point with all this? Surprise and get surprised, it cheers up and refreshes things, lifts the spirit and makes everything feel better. One surprise a day keeps the therapist away ;)

Mitä tällä kaikella tahdonkaan sanoa? Yllättäkää ja yllättykää, se piristää ja raikastaa, nostaa mielialaa ja saa kaiken tuntumaan paremmalle. Yksi yllättyminen päivässä pitää mielen virkeänä ;)

- Herminica


8 comments:

 1. Olipas kiva postaus. On ihanaa piristää toisten arkea pienillä teoilla ja huomata miten omakin päivä paranee siitä :) Onnea työ- ja gradupaikasta! Ihan varmasti ansaitsit ne! Vaikutat niin hyväntahoselta ja ahkeralta ihmiseltä :) Ihanaa kevättä sulle Herminica ja myöhäiset synttärionnittelut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kommentista ! :) Hyvää kevättä sinnekkin! :) Kiva kun uskalsit kommentoida ! :)

   Delete
 2. Moikka! Sä siis ilmeisesti opiskelet biolääketiedettä? Oon itse just yhteishakua tekemässä ja juuri Kuopioon oon kans hakemassa. Kovasti kiinnostaisi siis kuulla, että mimmosta biolääketieteen opiskelu käytännössä on ja millasissa työtehtävissä alalta valmistuvat tulevat olemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytännössä meiltä valmistuu ammattilaisia monille eri puolille terveysalalla :) Lääke- ja rokotekehittelyyn, lääkesuunnnitteluun, terveyshallinnon johtotehtäviin, lääketieteen tutkijoiksi (niin sairaaloille, eri lääkeyrityksille, yliopistoille jne), yliopistoon professoreiksi tai joksikin muuksi oman alan asiantuntijaksi, sairaalaan esim labraan johtohommiin ja suunnittelemaan erilaisia projekteja, geneetikoiksi ja esim perinnöllisyystieteilijöiksi, lääke-esittelijöiksi, molekulaariseen eli funktionaalisen lääketieteen asiantuntijoiksi, tutkitaan sairauksia ja selvitellään niiden taustoja ja kehitellään niihin parannuskeinoja ja ns. "diagnoosikortit" joita sitten lääkärit vastaanotossa voi käyttää, THL:lle ja ministeriöille ja muille terveysalan yrityksille asiantuntija- tutkija tai johtohommiin... Paljon on kaikennäköistä ja aika pitkälle omien kiinnostusten mukaan saa juttuja tehdä. .=) opinnot koostuu sitten käytännössä lääketieteen, farmasian, anatomian ja fysiologian, biokemian, solubilsan, molekyylibiologian jne opinnoista, ja sivuaineina voi lukea vaikka mitä, mitä terveystieteiden laitos esim täällä KPO vaan opettaa :)

   Delete
  2. Vitsi kuulostaa kyllä todella mielenkiintoselta ja laajalta alalta! Entä onko millaiset pääsykokeet ja hei entäs tuossa yhteishaussa, niin kun siellähän ei erikseen oo biolääketiedettä, niin se sitten ilmeisesti kuuluu ihan biotieteisiin? Oon tosiaan nyt ensisijaisesti lääkikseen hakemassa, niin tosi harmi kun taitaa olla pääsykokeet samana päivänä :/

   Delete
  3. Apua, pääsykokeissa rais olla kemiaa ja bilsaa ainakin! En muista onko ollu fyssaa! Joo ja yhaussa koulutusohjelman tän hetkinen nimi on vielä terveyden biotieteet ☺️ Taitaa olla muuttumassa pysyvästi vaan biolääketieteeksi kun aiheuttaa niin paljon sekaannusta enkunkielisen vasteen biomedicine kanssa tällä hetkellä 😄

   Delete
 3. How do you make those chocolate balls ? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. I was planning to make a post about them :)! They are Bosnian bombs! :)

   Delete