Saturday, September 14, 2013

Back


Such exciting times we are living now. Our roadtrip ended in the end of August, we came back as rested, tanned and happy. I have to go through all the photos and make some new posts for you too. Soon... As soon as it possible is to do now. I'm in a hurry with my studies, gym, moving back to Kuopio and searching a new apartment for me and my sister Sabina. It is a little challenge to find one that is in a good condition and not going to the plumbing renovation. We are even ready to renovate other rooms for ourselves as we have done earlier, but the bathroom and the kitchen must be done. All we have to do now is to keep on searching and keep our fingers crossed for The One! Soon will we be able (or rather must...? :D) to move, decorate and continue our normal everyday life with no worries :)

Now it's all about new semester at the Uni, gym, jogging outside and stretching, cooking, keeping up our cafe culture from the summer and spending some quality time with my love ones. Of course I work from time to time and study hard too ;) The end of the summer is just so beautiful time of the year! And no autumn is not here for me yet ;)

Hirmuinen hullunmylly menossa täällä. Reissulta rantauduttiin jo elokuun viimeisenä päivänä levänneinä, ruskeina ja iloisina. Täytyy vielä käydä kuvat läpi ja ilostuttaa teitäkin niillä, kunhan saa hetken aikaa! Omaan yksiööni muuton jälkeen Kuopioon on työn alla ollut uuden asunnon etsintä mulle ja pienimmälle siskolle Sabinalle. Homma on hiukan haastava, kun lähes kaikki isot kaksiot/pienet kolmiot on joko pohjaratkaisultaan huonoja ja kerrostalot on menossa vuorotellen nyt keskustassa putkiremonttiin. Sen alle ei haluta, vaan etsitään täydellistä kotia meille taas mielummin vaikka vähän pintaremppaillaan sitä itse, kunhan pohja toimii ja sijainti osuu nappiin. Täytyy nyt vaan pidellä sormia ristissä ja toivoa parasta että Se Oikea tulee vastaan! :) Pian sitten pääseekin (vai joutuuko sittenkin... :D ) muuttopuuhiin, sisustamaan ja jatkamaan omaa arkea huoletta :)

Nyt kuvioissa on vaan yliopiston uusi syksy, sali ja lenkkipuuhat venyttelyineen, kokkailuja, kahvilakulttuurin ylläpitoa kesältä ja rakkaiden kanssa laatuajan viettoa. Toki arkeen (kirjotin äsken loman... tietää mitä yliopisto-opiskelut mulle tuntuu olevan :D) mahtuu sillontällöin myös töitä ja tunnollista opiskelua :) Kyllä loppukesä vaan on kaunista aikaa, ehei mulla ei ole vielä syksy ;)

- Herminica

5 comments:

 1. Heippa! Voisitko mahdollisesti kertoa/tehdä postauksen Kuopiosta? :) Olen itsekin ajatellut lähteä sinne opiskelemaan, joten olisi mahtvaa kuulla kaupungista jo vhän etukäteen! Millaisia yliopiston läheiset asuinalueet (Niirala, Neulamäki, Puijonlaakso...) ovat ja mihin suosittelisit muuttamaan? Ovatko liikuntamahdollisuudet hyvät? Ovatko vuokrat korkeita (mikäli haluat kertoa suurinpiirtein omasi)? Ja millainen kaupunki Kuopio on ylipäätään opiskelijan näkökulmasta! Olisin hurjan kiitollinen, itse kun en tunne Kuopiosta juuri ketään :( Hauskaa syksyä ja tsemppiä opiskeluihin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Mitään mieluisaa postausta en kyllä Kuopiosta saa aikaiseksi, mutta kerrotaan! Neulamäessä olen käynyt kerran, samaten Puijonlaaksossa muutamaan otteeseen. Ne on hyviä jos haluaa asua loppupeleissä vaan yliopiston ja Prisman lähellä. Kaikki muu onkin sieltä sitten oikeastaan kaukana. Neulamäkeen en itse muuttaisi koskaan, Puijonlaaksoonkaan en oikeastaan. Niirala ja Keskusta on omasta mielestäni ne kätevimmät alueet asua :) Lähellä opiskelijatapahtumia, busseja, keskustaa, juna-asemaa ja hyviä rantoja ja lenkkipaikkoja sekä kuntosaleja :). Lenkkipaikkojahan täällä nyt on oikeastaan missä vain jos asfaltilla voi juosta :). Vuokrat on matalempia mitä esim Jyväskylässä, mutta on täälläkin esim yksiöiden hinnat korkeat. Omani veden kanssa on 510e/kk. Soluhuoneet on yleensä halvempia, mutta niitäkin löytyy että on hintaa 510€/kk per huone... Kimppa-asuminen tulee aina halvemmaksi, onhan kaksioiden ja kolmioiden neliöhinnat jo asunnon ostajalle aina halvempia :) Opiskelija-ale on esim joukkoliikenteen osalta ihan Pa*ka... ja samalla lipulla ei voi matkustaa esim tuntia... jos täytyy vaihtaa bussia täytyy ostaa kaksi lippua. Lisäksi keskusta on jatkuvasti remontin alla, mikä vaikeuttaa siellä liikkumista. Ihmiset ei vietä aikaansa keskustassa lukuunottamatta alkoholisteja ja muita puleja... On siis aika hiljaista jo neljältäkin päivällä. Jos koitan kiteyttää parhaani mukaan niin: Itse en viihdy Kuopiossa. Yliopistonakin tämä toimii huonommin kuin moni muu, esim yliopistoliikuntaa ei ole. Kaupunki on arkkitehtuurisesti ja esteettisesti varsin kolkko, ehkä rumin mitä olen Suomessa nähnyt :D! Onneksi sen tietää ettei opiskelut vie kuin sen viitisen vuotta elämästä minkä jälkeen pääsee pois :) Jos on motivaatiota valitsemaansa alaa kohtaan, niin todellakin- on sen arvoista! :)

   Delete
 2. ^ Mie oon Kuopiosta kotoisin ja jos sinä Anonyymi voit valita jonkun elävämmän opiskelijakaupungin niin miekin suosittelisin skippaamaan Kuopion. Tietty vain siinä tapauksessa, jos haluamasi ala löytyy toisestakin kaupungista.

  Kyllähän tämä ihan kiva paikka on, mutta varmasti Jyväskylä/Tampere/Turku on huomattavasti mielekkäämpi kaupunki opiskelijalle.

  ReplyDelete
 3. Oletko yhä muuttamassa myös Evin kanssa? Jos et niin mihin hän menee?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei me oltu muuttamassa yhteen, se tyttö pysyy vielä jyväskylässä :)

   Delete