Friday, May 9, 2014

Run baby run / Lenkkikissa

As the spring has come this girl has turned into a running baby. I'm not spending my evenings on the crosstrainer at the gym for my aerobic workouts but instead have gone wild, free and out! That beautiful landscape, sounds coming  from a dirt road while your sneakers hit the ground and hearing birds singing is just much better! Combine them with the fresh air and a sun, perfect. Running and walking outside when the weather is beautiful like it has been now for maybe two months in a row is the best therapy. I don't even mind little clouds or a mini-rain! A good run starts your day like nothing else in the morning and helps you relax  in the evening. The best part of the trip is in the end when you've deserved a moment just for you- sit and cool yourself down and enjoy. You have done your workout and you felt good weather you did it by yourself or with company. What could be better? 

Kevään tultua on tästä mammasta kuoriutunut esiin aito lenkkikissa. Salikortin merkitys aerobisten osalta on jäänyt ihan minimiin kun crosstrainer on saanut väistyä ihanien maisemien, soran ja lintujen äänien sekä freesin ilman ja auringonpaisteen tieltä. Kyllä se crossari kaatosateilla tulee varmasti hyvä kaveri edelleen olemaan. Kävely- ja juoksulenkit tuossa säässä saa akut omalta osaltani latautumaan ja ylimääräisen energian saa purettua hyvin. Ei edes pilvet tai pieni tihkusade haittaa! Iltaisin rentoutuu hyvin ennen nukkumaanmenoa ja aamuisin saa virtaa loppupäivään. Parasta on jäädä puistonpenkille tai mättäälle istumaan ja jäähdyttelemään lenkkihikiä ja samalla nauttimaan maisemista ja siitä ihanasta hetkestä. Hyvän fiiliksen treeni on takana ja kivaa on olitpa yksin tai et! Mikäs sen parempaa! 
... and more needed? I have been working on my pro gradu work and done some school things. I still have few exams and my bachelors thesis to finish with- but there is no rush. I calculated that I will have 260 student credits in my Bachelors degree, when the requirement is to get 180. I did even decide to do couple courses during the summer because I can still get financial aid for students (read: because it barely covers up my rent so I can save the money I get for living and my summer trip). If you sit for couple of hours every day it's not surprising to get a high muscle tension that leads to a bad muscle pain. I had this problem weeks ago and I tried to get an appointment to my massage therapist. Surprise surprise he had no free time to meet me- damn! Luckily you can take care of your body on your own. The pain got better after I stretched, did some muscle workout and ran- I felt so much better physically and mentally after that!

... ja terpeellisempaa! Olen nyt tehnyt töitä pro gradun parissa ja tehnyt koulujuttuja. Vielä olisi muutama tentti edessä ja kandidaatin tutkielmaa tehdään ilman kiireitä. Opintopisteitä laskin kertyvän kandiin sen 260, vaikka 180 olisi vaatimus. Haalin jopa muutaman kurssin kesäksi työn alle- koska opintotuet riittää siihen lystiin vielä (lue: koska opintotuki kattaa just sen mun vuokran niin tulut jää reissuun, kesäjuttuihin ja elämiseen). Kun istut päivän aikana muutamia tunteja käy helposti niin, että joku paikka jumiutuu hieman ja johtaa siihen, että seuraavana päivänä arkana on entistä laajempi alue. Itselleni tämä sattui pari viikkoa takaperin, eikä hierojalta likennyt taaskaan aikaa lähikuukausille, vaikka lahjakortti menee pian umpeen- voihan kakkeli! Onneksi voi huoltaa itse. Huomaa miten paljon parempi olo on kun venyttelee, juoksee ja rellestää sekä tekee lihaskuntoa niin fyysisesti kuin henkisestikin. 

- Herminica

5 comments:

 1. Looking great, this are some amazing pictures

  ReplyDelete
 2. Sama täällä: lenkkipolut ovat tuntuneet huomattavasti punttisalia houkuttelevammalta vaihtoehdolta ja oon oikeastaan jo ihan koukuttunut siihen tunteeseen, minkä raikas ulkoilma ja eteenpäin rullaavat askeleet saavat aikaan :) Kyllä niitä jumppasalin lattioita kerkeää kuluttaa sitten talvella tai huonolla säälläkin, nyt täytyy nautiskella tästä käsillä olevasta parhaasta vuodenajasta!
  Paljon tsemppiä tuleviin tentteihin! Toivottavasti nuo jumit ja särytkin helpottaisivat, niiden kanssa eläminen ei tosiaan oo siitä mukavimmasta päästä :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Laura :)! Sanos muuta! En ehkä tiiä pahempaa fiilistä kun aerobisen tekeminen sisällä kun ulkona paistaa arska! Tulee oikeen kunnon tunkkanen olo! :D Kevät on kyllä lenkkeilijälle ihan parasta aikaa jos ei allergiat pidä visusti sisätiloissa! Tuolla on päivä päivältä enemmän värejä mitä nähdä... :) Kyllä nää alkaa jo pikkuhiljaa helpottamaan kun oon surutta jättänyt kirjat sivuun ja hypänny treenikamoihin! Pysyy samalla niska-hartiasärystä aiheutuva päänsärkykin poissa niin pystyy jopa keskittymään siihen opiskeluun ! :)

   Delete
 3. Haetko tänä keväänä lääkikseen?

  ReplyDelete