Tuesday, October 1, 2013

Crispy Autumn

Breakfasts inspired by Autumn, puppies, legs that are just moving around the ceiling, waiting for the weekend to start, homework, baked apples and oats, last times lying on the sun, planning... Pictures from my Instagram account herminica :) /Syksyisiä aamupaloja, koiranpentuja, ilmassa heiluvia jalkoja, viikonlopun alun odottelua, läksyjä, omenakaurapaistosta, syksyn vikoja auringonottoja ja suunnittelua... Kuvat instagrammissa käyttiksen herminica alla :)


Lovely Autumn, so lovely. All these colors, cold snails on the rocks that have been washed my the rain, thick scarves and soft knits, warm blanket and calm atmosphere, candles and the raindrops against the window, hot tea next to my cocoa drink, two pairs of feet wrapped around each others, 

joy and smile, thick and warm sheets and long sleeps at mornings, gentle awakening by my bright light bulb and a morning glow, fresh air and red cheeks. All that can be crowned by the feeling of relief that was followed by the moment we found our new home. It is just so relaxing to know that the search is over and we have to only move in now to the place that is locates 200 meters from my current home. It was about the time to found it because I have been missing laying on my bed all alone like a starfish, without the little kung fu panda next to me (my sister) :). 

I will also try to stay in love with all this like I am now even on those early mornings when I have to wake up and go to the Uni by bike and feel that icy and moist whiplash on my morning face and notice that my mascara is all over it because the new mascara I bought with 30 euros from Kanebo (Sensai 38 degrees) is the only mascara I have ever been allergic to (Does anyone know what I am talking about?). I guess I have to settle down with those that cost ten euros less and keep running down on my morningface-gymface-joggingface- and labface. Perfect! :D I just have to keep my nightly discussions in mind (yes I do speak while I'm sleeping): The winter is only a icy dog's lick, it doesn't mean bad when it licks and freezes up everyone it loves. You just can't be angry to it. Yes, now you know that you just can't... Or can you?

Follow our blog on Bloglovin!

Syksy on ihanaa. Nää kaikki värit, kylmät etanat sateenpiiskaamilla kivillä, paksut kaulaliinat ja pehmeät neuleet, lämpöinen viltti ja rauha, kynttilät ja ropina vasten ikkunaa, lämmin tee ja kaakao vierekkäin, kaksi paria jalkapöytiä toisiinsa kietoutuneina, ilo ja hymy, paksut ja lämpimät lakanat ja pitkät unet, kirkasvalolampun lempeä herätys ja aamun kajo, raikas kirpeä ilma ja punaset posket. Kaiken tuon kruunaa se helpotuksen tunne, mikä on seurausta uuden kodin löytymisestä. Niin rentouttavaa kun etsintä on loppu, edessä on vielä kuukauden päästä muutto n. parinsadan metrin päähän ja oma rauha. On tässä jo alkanut olemaan jo ikävä sitä että saa maata meritähtenä yksin omassa sängyssä ilman vieressä kung fu- ta harjoittavaa siskoa (kaikella rakkaudella =) ). 

Koitan myös ylläpitää tämän rakastuneen olotilan niinä kasin aamuina, kun täytyy herätä pölkemaan sateessa yliopistolle ja tuntee sen jäisen ja kostean piiskansivalluksen vasten lämmintä aamunaamaa, huomaa että ripsarit on taas pitkin poskia koska uusi 30 euroa maksanut Kanebon Sensai 38 astetta aiheuttaa allergisen reaktion (muilla samoja kokemuksia?). Tyydytään siis niihin kympin halvempiin, jotka on joka päivä ympäri aamunaamaa-salinaamaa-lenkkinaamaa- ja labranaamaa. Täydellistä :D Koitetaan pitää mielessä mun unihöpinäfilosofiat (kyllä, minä puhun unissani): Talvi on vaan jääkoiran lipaisu, ei se tarkoita pahaa kun se nuolaisee ja jäädyttää kaiken mistä se pitää. Ei sille voi olla vihainen. Niin, ei sille vaan voi olla... Eihän?

Seuraa Bloglovinissa!
- Herminica

9 comments:

 1. Moi! Olisi kiva kuulla sun suunnitelmista opiskelujen suhteen! :) Miksikä valmistut, millaista duunia haluisit tehdä ja aioitko vielä hakea johonkin muualle opiskelemaan tai kouluttautua lisää? Hauskaa syksyä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Eli hieman mun suunnitelmista; valmistun nyt Terveyden biotieteiden kandidaatiksi, ja kahen vuoden päästä maisterivaiheen tehtyäni musta tulee Translationallisen lääketieteen asiantuntija ja lääketieteen tutkija :)! MIllasta duunia haluan tehdä: ihmisläheistä, asiantuntijaduunia lääkäreille ja lääkefirmoille tai esim terveysviranomaisille/yhdeksi niistä esim THL:n tai ministeriöön neuvonantajaksi, tutkimusta, geneettisesti räätälöityjen täsmälääkkeiden suunnittelua jne kaikkea mieluiten vähän :)! Ja aion toki, tästä ei pidemmälle enää pääse kun meistä valmistuu maailmanlaajuisesti koko tän hetkisen lääketieteen asiantuntijuustason ja funktionaalisen lääketieteen huippuja niin tukimustyössä kuin muutenkin :) Lisäksi kyllä edelleen houkuttelis ne peruslekurin paprut lähinnä siltä kannalta että pääsee auttamaan jonnekkin missä sitä oikeasti kaivataan. mm. tunnistamaan ihmisiä joukkohaudoista, auttamaan vapaaehtoisena jne... Toivottavasti valotin hieman edes tän alan mahdollisuuksia ja sitä mikä musta tulee :) Kiitos samoin, hauskaa syksyä sinnekkin! :)

   Delete
  2. Tosiaan ja tulee mulla sitten opintoja kasaan myös ravitsemustieteiden, liikuntälääketieteen ja farmasian sekä biologiankin puolelta :)!

   Delete
 2. Musta tuntuu etten oikeesti osaa mitään. Koulukin menee päin pyllyä, oon lukion toisella ja mulla ei vieläkään oo oikein hyvää lukemissysteemiä :c Ei vaan mene päähän. Oisko sulla mitään vinkkejä mulle? Tai ylipäätänsä pärjätä lukiossa.

  Ootte muuten upeita molemmat siskosi kanssa!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Evi sen sanoi! :) Ja kun saat hieman jo osviittaa omasta oppimistavasta niin ilmoittaudu mukaan jollekkin opiskelutaitokurssille! :) Voisin hyvinkin kuvitella että olisi iso apu niistä! Valmennuskeskuskset ainakin järjestää niitä, joskus jopa jotkin lukiot! :) Parhaita on omat tiivistelmät, tarinat tai mm. ne ideakartat :) Jos täytyy muistaa esim lukion bilsan juttuja niin kuvat ja esim Olipa kerran Ihminen lastenpiirretty auttaa ;) Kikkoja on monia, mutta treeni tekee mestarin!

   Delete
 3. Mä voin antaa sellaisen pienen vinkin, että ensi kerralla kokeessa tarkkaile millä lailla muistat asioita. Esim. muistat tismalleen miltä se kirjan aukeama on näyttänyt mistä tieto löytyy (ei haittaa vaikket välttämättä muista itse tietoa, mutta muistat sivun), tai muistat opettajan puhuneen asiasta silloin ja silloin tai tiedät kirjoittaneesi aiheesta muistiinpanoja. Näin saat ainakin tiedon siitä opitko visuaalisesti, kuulemalla vai tekemällä :). Itse muistan visuaalisesti, jolloin tapanani on piirrellä erilaisia ajatuskarttoja. Kokeessa/tentissä muistan aina miltä ajatuskartat ovat näyttäneet, jolloin tiedot on sieltä helppo poimia takaisin muistiin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon molemmille avusta!!! Uskon että sain montaki hyvää vinkkiä ja pitäis kyllä kysellä noista opiskelutaitokursseista jos tällä kyseisessä lukiossa niitä on tarjolla :)

   Delete
 4. Hei! Mulla olis semmosta kysyttävää että puhutteko sekä suomea että bosniaa kuin paikalliset? Kuuleeko esim bosnialaiset puheestanne että asutte ulkomailla tai suomalaiset että olette ulkomaalaisia? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Kyllä puhutaan, kun ollaan kummatkin kielet suurinpiirtein yhtäaikaa opittu :) Eli eipä kukaan huomaa täällä eikä siellä mitään, Balkanin alueella toki on samalla tavalla eri murteita niin me puhutaan ns. luoteis-bosnian murretta mikä kuulostaa todella samalle kuin esim kroatian pääkaupungissa käytössä oleva :) Ja on toki sitten erityisalojen sanoja joita ei osata esim bosniaks ollenkaan, jos ei niitä olla tarvittu. Bosniaks on myös paljon sanoja yhdelle samalle asialle, ja niistä saatetaan käyttää vaan osaa. Sama homma suomen kanssa. :)

   Delete