Friday, October 25, 2013

Moving day

Last autumn, last views from my balcony / Viimeinen syksy ja näköala tältä parvekkeelta

One of my favourite breakfasts for maybe last six months: oatmeal, strawberries and protein pudding, delicious! / Yksi lemppariaamupaloistani viimeisen puolen vuoden aikana: kaurapuuroa, mansikkaa ja protein puddingia! 
Guess what this girl has been up to this whole day and will be doing for at least next two too? Well packing and cleaning, being happy but also sad. Baked a “moving pie” and decorated in my mind. Luckily I’m familiar with all this moving that it really goes as well as the mice run through the holes – fast and without anything to worry about! This will actually be my fourth home since I moved on my own… and during every summer I have lived with my parents while I have worked there.
It hasn’t been that easy for me for last two weeks. I have had exams to pass and essays to write. I even took one week off from school just to be able to relax with my love ones. I managed to get some long night sleeps and celebrate my good friend´s birthday! This girl hasn’t been out like this for a long time and it really was a much needed take off with great people! 
Now all I have to do is to show those moving boxes who is the boss (right after this night). It will be my last night in this home. I hope I will sleep well, because I manage to be one of those who see something nostalgic in everything; “Aa the last strawberry this summer, the last time I see this view from this home for this summer, the last deep breath of this lovely scent for a while…” we could continue with the list :D I may secretly  be hoping for that this home doesn’t really vanish anywhere… even though the new home is lovely too. Laku noc now, means Good night!

Follow our blog on Bloglovin!

Arvatkaapa mitä tämä tyttö on tehnyt koko päivän ja tulee tekemään vielä ainakin seuraavat kaksi? No pakannut ja siivonut, iloinnut ja surenut. Leiponut muuttopiirakan ja mielikuva-sisustanut. Onneksi tämä muuttaminen on jo niin tuttua hommaa, että homma menee putkeen gerbiilin lailla -nopeasti ja ilman huolen häivää! Taitaa olla mulle porukoilta muuton jälkeen jo neljäs oma koti... ja joka kesä oon muuttanut (en täysin) porukoille asumaan töiden ajaksi hehe. 
Eipä tässä allakaan ole ollut kovin löysää, tenttejä on ollut muutama ja raportteja kirjoitettavaksi saman verran. Onneksi oli oman syysloman ja rentoutumisen aika rakkaiden kanssa, tuli ladattua akkuja taas pitkillä aamu-unilla ja vietettyä hyvän kaverin synttärijuhlia V.I.P. teemalla! Pitkään aikaan ei ole kyllä tämäkään tyttö juhlinut, teki kyllä hyvällä porukalla oikein hyvää! :) 

Nyt vaan astetta tarmokkaammin pahvilaatikoita reunuksista kiinni näiden yöunien jälkeen. On muuten viimeiset yöunet tässä kodissa. Toivottavasti saan unta palloon, satun olemaan nimittäin niitä jotka herkkistelee kaiken suhteen; ”Aa viimeinen kesän mansikka, viimeinen näköala tänä kesänä tästä kodista, viimeinen hengenveto tätä rakkaan tuoksua taas vähään aikaan...” lista jatkuu loputtomiin :D Saatan salaa toivoa että tää kotikaan ei oikeasti katoaisi mihinkään... vaikka uusikin on ihana. Laku noc, eli hyvää yötä!

Seuraa Bloglovinissa!


- Herminica 

5 comments:

 1. Oletteko Mikkelistä kotoisin? Menen sinne luultavasti opiskelemaan ens vuonna, ja helsinkiläisenä olen vähän ennakkoluuloinen :D Eli onko se kuitenkin ihan jees mesta, uskon että löydän uusia kavereita kun siellä on tiiviit opiskelijapiirit :) Mutta muuten hyviä/huonoja puolia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikkelissähän me ollaan kasvettu kyllä :)! Mikkeli on kyllä jees mesta :) Savoa ei väännetä samalla tavalla ku muualla savossa, eli puhetta ymmärtää ;) Mikkeli on kasvava kaupunki, tosi samantyylinen ku Jyväskylä :) Helsinkiläiselle voi olla iso shokki, tottakai kun ei ole ihan niin paljoa paikkoja missä hengailla ja niin isoa väenpaljoutta :D Parhaimmillaan mikkeli on kyllä aina kesäsin, kun turistit ja kesämökkiläisetkin tulee hoodeille ja uimaan pääsee vaikka ennen töitä järveen :) Istumapaikkoja ja baareja on, ammattikorkee on suomes paras ja paikalliset on mukavia :)! Kyllä sinne sopeutuu hyvin jos vaan saa omanhenkisiä kamuja! :) Harrastuspaikkoja on kanssa paljon, ja melkeen mitä vaan voi tehdä eli aika ei käy tylsäksi :)

   Delete
 2. Minkä ikäisenä muutitte Suomeen? Ja osaatteko te puhua bosniaa ja jos osaatte, niin puhutteko sitä yleensä vanhempienne kanssa tms. :) Ja vielä että onko kumpikaan teistä harkinnut joskus tulevaisuudessa muuttoa Bosnia&Herzegovinaan :)
  Johan oli tenttaus :D

  ReplyDelete
 3. Heippa! :) Tenttaus ei haittaa yhtään! Tässä pien stoori meidän menneisyydestä, itse olin hmm 1,5 v ja melkeen tasan 2 kun tultiin tänne, Evi oli noin puoli vuotias pikkuvaava. http://lolimte.blogspot.fi/2013/04/a-western-warchild.html

  Ja kyllä puhutaan molempia kieliä ihan äidinkielinämme, ilman aksenttia ja sujuvasti :) Porukoiden kanssa menee kanssa kumpikin, yleensä kuitenkin bosnia :) Ja on meillä kyllä sellaset suunnitelmat että muutto houkuttelis, varsinkin myös yhteen meidän kotimaista eli Kroatiaan nimenomaan Zagrebin kaupunkiin, mikä on lähellä meidän omaa kotipaikkaa Prijedoria (Bosnian puolella). Tää fiilis tuli meille ainakin taas tänä kesänä :D Bosnia ois ihan mahti esim eläkepäiville, ja kesäpaikkana se meillä tulee aina olemaan eli osittainenkin vuosittainen asuminen siellä on onneks aina mahdollista :) Sen tiedän että pimeitä talvia haluaisin itse ainakin kovasti karkuun, valoisat talvet kyllä kelpaa!

  ReplyDelete
 4. Hei jos teet joku kerta videopostauksen, niin olis aivan mahtavaa kuulla sun puhuvan edes vähän bosniaa! Mä oon jonkin verran kuullu sitä ja se on oikeesti niin kaunis kieli, harmi vaan etten ite osaa :D Mä en ollutkaan huomannu tota sun linkkaamaa postausta aiemmin, tosi ihana mutta myös tavallaan surullista luettavaa. Ite supisuomalaisena oon joskus vanhemmilleni manannut, että miksei jompikumpi niistä vois olla kotoisin jostain muualta :'D Musta se on mieletön rikkaus, että on kaksi kotimaata ja veressä virtaa kahden maan eri verta. Saatte olla aina ylpeitä juuristanne! <3

  ReplyDelete