Monday, November 19, 2012

Once upon a time on the same side, in the same game

Just a peek for you guys- there are many more posts to come about past summer :)! I´m working on them even now !

And again, I just love shirts like this... + I have many more things in the bags waiting for me to shoot them :)

I´m here, in my own apartment. I had an amazing week and I would just want to press the rewind button. I´m just so lucky girl and I really do love my life as it is (of course I have things that I would change but who doesn't? :) ), It just feels complete. I´m complete. I have so much more energy now, I´m more motivated and  can´t stop thinking about all the beauty world has to offer. I´m even more eager to fulfill my dreams- no matter what other people think about them. If I want to do something and that something really means a world to me- I´m allowed to pursue my dreams and enjoy my work when it´s done. I want to be a girl who isn't depended on other's opinions. If you are- you are not being honest nor fair with yourselves. 

I´m still listening to the Princess of China too loud- so loud that I´m sure my neighbors are listening to the same song too. I do this really on rare occasions- this time I´m just trying to bury the sound of one neighbor who is renovating his apartment. He/she started it at 7am this morning with drilling and hammering, even my toilet is bouncing! So I really have to drown those sounds with something else! :D I hope that neighbor is happy now- he is always too noisy- I mean he can hammer even at 3am... :) That's just nice. I only get an headache from this all. I´m so lucky that I can at least flee this place and go to the gym :--) Les Mills Bodypump at 9 am tomorrow too before I have to go to school :)



Guess what I´m eating now? :) Cashew nuts, one clementine and one kiwi, 0,5dl of eco-milk with a cocoa powder (99% cocoa) and spices + self made chanterelle soup! :)
... and healthy doesn´t mean "sugar free" juices etc instead of real liquids. Non-real sweeteners such as aspartame and acesulfame K are dangerous to you + they are cheating your brain and the hunger center! So if you have to drink coca cola - drink the original one- not zero nor light!

11 comments:

  1. hej! nasla sam tvoj/vas blog slucajno , prvo sam te follow na weheartit .. ( Herminicu ) i moram ti reci da si tako lijepaa! prelijepa cura :) svidja mi se blog, volim citati ovakve teme. pratim vas for sure! :) xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Amila! Bas fino cuti da ti se svidja! :) gdje ti zivis? :)

      Delete
    2. Ja sam iz Sanskog Mosta :) blizu smo ( bar kad si u Bosni haha :)) a studiram u Banjaluci..

      Delete
    3. Haha :) Imam ja fam i u Sani, tako da itamo dodjem ponekad, ali mislim da najvise vremena inace provedem u Sarajevu, Mostaru i Kozarcu :) jer mi imamo fam i na tu stranu :)!

      Delete
    4. eehh cuj to! jel dolazis svako ljeto u Bosnu ili? :) eto mozda se vidimo nekad u Sani :P haha :*

      Delete
  2. Inace dodjem, ali predprosljeg ljeta nisam dosla. Inace radim juni i juli tako da imam pare za stan, hranu, studiranje, odjecu, puteve i sve ostalo... :) Tako da od sada jedino mogu doci u avgustu... prije sam dolazila za juli. :)

    ReplyDelete
  3. blago tebi kad mozes sama raditi i zaradjivati :) toga u Bosni za nas nema! haha

    ReplyDelete
  4. Ja kao sto znam uvijek se moze i tamo otici u kafanu, u neku trgovinu, cistiti itd raditi nesto sta studenti i ovamo inace rade. :o I u mom drustvu ima isto tamo tih koji bas tako rade, inace rade po kaficima itd. Dobiju djeparca onda a tamo isto tako rijetko ko seli od kuce sa 16 god... :o ja sam sa 18 vec odselila... a samo stan placam 510e/mijesec + struju, pravo da gledam tv, internet, mobitel, hrana... sve jos na to :o A i jedna knjiga za jedan kurs inace kosta oko 80e... :S

    ReplyDelete
  5. pa moze tako , ali to je il samo sezonski, a kod nas po zakonu ako studiras, nemas pravo da radis.. ko sto ja znam puno njih koji zive vani pa ono rade nekoliko dana u sedmici.. kod nas se ko sto ti kazes moze naci tako nesto ali nemaju ljudi posla a da ja sad trazim ako studiram :/ kontas.. to je dobro jer si nekako sad on your own,znas se sama snaci. a to kod nas koji zivimo u Bosni je tesko jer smo svi stalno kod mame i tate :D mada i ja sad posto sam na faxu , naucila sam se puno toga sama, i dobro mi je.. osim sto mi roditelji moraju placati sve, like i said ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vi bih trebali uraditi kao sto se i u drugim zemljama radi, svaki fax ima kao "svoju stranku" mislim kao grupu koja ima svoje pare, svoje planove, svoje zakone, pravite peticije drzavi o novim zakonima koji se tice studenata i prava/obaveza, sa profesorima itd razgovarate o stvarima kako ce te poboljsati studiranje i ucenje na faxu itd... :) A tako onda isto, imate manje grupe, recimo stomatolozi imaju svoju grupu koja se zove recimo "Zubici" i oni onda prave feste, organizuju exkurzije i meetings sa bolnicama i firmama, i svaka takva grupa ima jednu sobu na faxu u kojoj studenti mogu boraviti/praviti kafu/uciti/drzati sastanke itd. :) I tako isto da imaju oni koji studiraju sumarstvo... :) Sa takvim stvarima i ovamo stvari idu dalje, i na taj nacin studenti dobiju prava, popuste i fax koji stvarno funkcionise a gdje se samo ne lizu guze da se dobije 5 iz svega! :D Tako i kad imate kurs, vi bih morali imati mogucnost da kazete profi sta je valjalo i sta ne/sta bih se moglo popraviti da sledeci nauce te stvari lakse/i da prof. moze poboljsati svoje metodije kako da nauci vama nesto lakse! :)

      Delete
    2. ja ja, imamo i mi to! :) ja sam bas na svom fakultetu predstavnik grupe, i mozemo NEKA prava ostvariti.. organizovati putovanja, seminare, ucenje i tako , ali ipak Bosna nije tako nazalost razvijena kao druge zemlje u Evropi.. nemamo puno stvari organizovano pa tako ni to :/ mislim ja se uvijek trudim i borim za nesto posto sam ja takav tip znas, i na faxu i u skoli prije i sad u Sani smo organizovali nesto za mlade, udruzenje jedno i vijece mladih pa sad oko toga radimo dosta ,pa se nadam da ce biti bolje i ovdje :)
      imas fb? add me if u want, Amila Behremovic :D

      Delete